Dat ene fenomeen dat de Bitcoin-tegenstanders zou kunnen aanzetten tot het accumuleren van grote hoeveelheden BTC

Max Keiser, een beroemde Amerikaanse omroeporganisatie en RT-kanaalhost, heeft onlangs de suggestie gewekt dat Peter Schiff, Jim Rogers en Mark Cuban, grote investeerders die momenteel bekend staan om hun kritiek op Bitcoin, een agressieve koopstrategie zullen volgen zodra ze de waarde achter de digitale aanwinst beseffen, die de vraag naar Bitcoin hoogstwaarschijnlijk zal versnellen.

Keiser heeft in een Twitter-post zijn standpunt kenbaar gemaakt door alle drie de invloedrijke figuren te noemen:

.@PeterSchiff Jim Rogers, @mcuban en andere pre-coiners vertegenwoordigen een enorme inhaalvraag naar Bitcoin. Wanneer ze het eindelijk begrijpen, gaan ze all-in met enorme aankopen. Ik garandeer 100% dat dit het geval is.

Hij ging verder met het creëren van een publieke opiniepeiling, waarbij Keiser de publieke opinie vroeg welke prijs Peter Schiff op het laatste moment zou kunnen aanzetten tot het kopen van Bitcoin voor de denkbeeldige prijspiek:

Hoe langer @PeterSchiff wacht om #Bitcoin te kopen, hoe groter de paniek-koop. Mijn gok, $50.000 brengt hem in beweging. Welke prijs zet Schiff volgens u aan tot het kopen van Bitcoin in paniek?

De invloed van grote figuren in de Bitcoin-wereld…

Bitcoin, een eerste digitale valuta die gebaseerd is op een gedecentraliseerd netwerk, lijkt niet zo invloedsvrij als het op het eerste gezicht lijkt. In feite kan de hele reeks factoren de prijs van Bitcoin binnen een paar uur omhoog of omlaag brengen: dit kunnen technologische verschuivingen, veranderingen in de regelgeving en plotselinge pieken in de vraag zijn.

Deze onvoorspelbare stijgingen worden soms opgeschreven als manipulatie, waarvan vaak wordt gedacht dat ze worden toegediend door spelers die een groot aandeel hebben in de digitale munt – de zogenaamde walvissen. Terwijl ze de Bitcoin Profit prijs bepalen om hun eigen regels te spelen, worden de walvissen vaak beschuldigd van enorme eenmalige aankopen en worden ze geacht achter een van de grote Bitcoin-rally’s te zitten.

Voor veel mensen zijn bekende investeerders ook een rolmodel. Door hun voorbeeld van het kopen of verkopen van het activum te volgen, kan de prijs aanzienlijk in een overeenkomstige richting verschuiven. Daarom noemde Keiser onder andere Peter Schiff, Jim Rogers en Mark Cuban, wiens Bitcoin-goedkeuring uiteindelijk het prijssentiment ten goede kan veranderen.

Ondanks de vooruitzichten van Bitcoin om in 2021 een volwaardige stierenmarkt te betreden, zijn sommige vooruitzichten nog steeds niet zo positief – vooral de rol van de Bitcoin in de toekomst onder rivaliserende altcoins. Toch heeft het een onvergelijkbaar prijspotentieel als het een serieuze belangstelling van institutionele beleggers wekt, wat vooralsnog een beetje vergezocht lijkt.

Wat individuele beleggers aantrekt en institutionele investeerders aantrekt, is precies het aspect van de onvoorspelbaarheid – sommigen zeggen dat Bitcoin volgend jaar tot $100.000 kan opklimmen. Echter, omdat het geen echte waarde heeft en geen geavanceerde technologische oplossing biedt (zoals slimme contracten op Ethereum en Cardano), wordt Bitcoin vooral gezien als een speculatief instrument en brengt het niet meer op dan een sterk fluctuerende prijs van een digitale token.